Bijeenkomst Energieke Regio | gemeentehuis Budel
Bijeenkomst Energieke Regio | gemeentehuis Budel
Bijeenkomst Energieke Regio | gemeentehuis Budel
Terug naar het overzicht

Bijeenkomst Energieke Regio | gemeentehuis Budel

31-05-2018

Thema bijeenkomst : (Ver)duurzame bedrijfsgebouwen.

Presentatie Krijn Ratsma:

"Mogen wij u helpen te verdienen aan duurzaamheid?"
Dat is het uitgangspunt van het verduurzamingsproject Energieke Regio. Door aandacht te besteden aan maatschappelijke-, financiële-, wettelijke- en comfortaspecten is een aantoonbaar beproefde werkwijze ontstaan, die bedrijven en maatschappelijke organisaties helpt om hun gebouwen en organisaties op al deze aspecten te verduurzamen en dat naar buiten uit te dragen.

Energieke Regio is een local-for-local adviesproject dat bestaat uit vier onderdelen; informeren en inspireren, adviseren, het bouwen van een community en van een lokaal netwerk van partijen die samen de schouders onder de verduurzaming zetten. De onafhankelijke Stichting Energieke Regio organiseert het project, samen met lokale partners zoals de gemeente en de Rabobank, zonder winstoogmerk.

Presentatie Suzan van de Goor:
Het gemeentehuis is in 1967 in gebruik genomen. In 2012 in besloten om niet over te gaan tot sloop- en herbouw maar om het bestaande gemeentehuis te renoveren.
Suzan van de Goor, beleidsmedewerker Duurzaamheid vertelt welke keuzes er gemaakt zijn en waarom hiervoor gekozen is. Tot slot schetst ze een doorkijkje naar wat renovatie betekent in het licht van de nieuwe BENG-regelgeving.

Naast de presentaties door Suzan van de Goor en Krijn Ratsma gaven Hans de Kinderen van de Rabobank en wethouder Frits van der Wiel hun visie op het thema (ver)duurzame van bedrijfsgebouwen.