Ontbijtbijeenkomst 2018
Ontbijtbijeenkomst 2018
Ontbijtbijeenkomst 2018
Terug naar het overzicht

Ontbijtbijeenkomst 2018

12-04-2018

Ca. 60 leden waren aanwezig tijdens de OCC ontbijtbijeenkomst in De Smeltkroes in Maarheeze. Tijdens deze bijeenkomst gaf prof. dr. Geert Duysters een interessante en heldere inkijk in de wereld van de Blockchains, Bitcoin en Cryptocurrencies. Geert Duysters wist tijdens deze ruim 1,5 uur durende presentatie de OCC-leden tot de laatste minuut te boeien.

Presentatie Blockchains, Bitcoin en Cryptocurrencies

Technologische veranderingen (disruptie) leiden vaak tot ontwrichting van onze economische structuur, waarbij grote verliezers en onverwachte winnaars te noteren zijn. Blockchaintechnologie behoort momenteel tot een van de belangrijkste disruptieve krachten. Experts verwachten dat de totale impact van Blockchaintechnologie nog groter gaat worden dan dat van het Internet. Blockchaintechnologie is vooral bekend van de digitale munt Bitcoin, maar haar toepassingsgebied is veel groter en raakt alle sectoren in de samenleving. In zijn presentatie gaat Geert Duysters op een begrijpelijke manier in op de technologie, mogelijke toepassingen en in het bijzonder de digitale munten (Bitcoin, Ethereum, Ripple etc.) die hieraan gekoppeld zijn.
Meer info: 'Hoogleraar ondernemerschap en innovatie: 'Bitcoin is geen gebakken lucht', artikel in het Zakenblad Midden-Limburg/Keyport 2020.

Prof. Dr. Geert Duysters
Geert Duysters is geboren en getogen in Budel en momenteel hoogleraar Ondernemerschap en Innovatie aan de Universiteit van Tilburg. Tevens is hij vice-decaan onderzoek en wetenschappelijk directeur van CentER. Hij is expert op het gebied van strategische samenwerking, fusies en overnames, Blockchains en technologische disruptie.